Activiteiten

 


Introductieweek
In de eerste week van ieder schooljaar wordt er een speciale week georganiseerd voor de eerstejaars studenten. Op deze manier beleven eerstejaars de eerste week op Windesheim op een bijzondere manier. Hierdoor leert iedereen niet alleen de school beter kennen, maar ook elkaar! Nervi heeft jarenlang een deel van de organisatie van de introweek voor haar rekening genomen. Dit varieerde van zogenaamde Summerparty’s of introkampen op een speciale locatie, tot spelletjesdagen op het terrein van de school.


Buitenlandexcursie
Nervi’s paradepaardje was de Buitenlandexcursie en deze vond meestal plaats in de meivakantie. Door enkele studenten uit het Nervi bestuur werd ieder jaar deze reis compleet georganiseerd. Tijdens een dergelijke excursie worden verschillende interessante projecten bezocht.
Door de prijs voor de deelnemers mede door de sponsorbijdrage laag te houden is deze buitenlandexcursie toegankelijk voor alle studenten. De studietijd wordt veelal gezien als de tijd van je leven. Met de Nervi buitenlandexcursie wordt dit mogelijk gemaakt.

In het verleden zijn excursies georganiseerd naar onder anderen Barcelona, Berlijn, Rome/Florence, Praag, Brussel, Mont Saint-Michel en Wenen.


Binnenlandse excursies
Nervi organiseerde elk jaar een aantal excursies, gericht op ons vakgebied en deze sluiten veelal aan op de gedoseerde lesstof.
We hebben in het verleden excursies georganiseerd naar sprekende projecten zoals de tramtunnel in Den Haag, de Kop van Zuid in Rotterdam en de Gasunie in Groningen, maar ook naar “kleinere” gelegenheden zoals een bezoek aan de rechtbank in Zwolle.

Heb jij een idee voor een excursie? Mail dan naar excursies@nervi.nl.


Gastcolleges van oud Windesheim studenten
Nervi probeert elk jaar mensen uit het bedrijfsleven, die bij voorkeur op Windesheim gestudeerd hebben, naar Windesheim te halen om een gastcollege te geven over het werk en over het werkveld waarin zij nu actief zijn.